Екстеншъните причиняват косопад

Модата с екстеншъните, която тръгна от холивудските звезди като Бритни Спиърс и Парис Хилтън, се възприе бързо от милони жени по света. Разбира се, всяка жена иска прекрасна грива, но екстеншъните имат и много странични ефекти, свързани със здравето на косата и кожата. Учени доказаха, че удължителите могат да предизвикат косопад и загуба на блясък.

ekstenshani-kosopad

Употребата на екстеншъни рязко се е увеличила през последните години. Въпреки че е скъпа процедура, все повече жени са склонни да я платят, а сред тях и много млади момичета.

Много хора, които имат малко коса, алопеция, тънка и слаба коса използват също екстеншъни. В тези случаи заради дърпането, което удължителите упражняват върху косата, тя пада още по- лесно.

Уврежда се скалпа. После следва косопад. Но д-р Антонела Тости е открила още един нежелан ефект – загуба на блясък. Тъй като естествената коса не може да се проветрява, губи блясъка си

Наоми Кембъл оплешивя заради екстеншъни

Наоми Кембъл оплешивя заради екстеншъни

и плътността си.

Човешкото тяло е създадено така, че всеки орган да понася определено натоварване. Косата също е програмирана да държи коса с определена гъстота, тежест, дебелина на косъма и пр.

Екстеншъните, плитките, коковете и други прически, свързани с опъване на косата, водят до косопад заради прекаленото напрежение, което пораждат. Ако не се вземат мерки на време,косата може и да не се възстанови. Особено, когато корените са увредени.

Малко по малко екстеншъните изтръгват корена от естественото му място. Човек обаче не си дава сметка, докато не види оголелите места по главата.

Разбира се, има значение косата, от която е направен екстеншъна, както и от техниката на слагането му. Изкуствените материали могат да са опасни, тъй като понякога причиняват алергии и други проблеми.

Естеншъните не трябва да са по- дълги от дължината на косата, умножена по две, съветват дерматолозите. Употребата им за дълго време не е препоръчителна.

Наоми Кембъл остана без коса заради екстеншъните. ВИЖ ВИДЕОТО:

11. април 2014 22:40:54 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар