Билки- най- доброто решение при косопад и оплешивяване | Косопад

Билки- най- доброто решение при косопад и оплешивяване

За всеки човек би било голям шок, ако ненадейно, оглеждайки се в огледалото,  открие, че косата му е започнала да оредява. Но дали има решение за този проблем и как бихме  могли  да се справим с него? Като започнем от народната медицина и стигнем до модерните технологии  – начини много.

bilki-kosopad

С най- голямо доверие обаче се отнасяме към природните решения, а и напълно оправдано – хем е безопасно, хем е ефективно. А и много евтино.

Съществуват няколко билки, с помощта на които,  при редовна употреба,  ще спрете косопада. Тези, които най – често биват използвани и са най – ефикасни в борбата с оплешивяването са ружа и кукуряк. Направете си лосион като сварите 150 гр.ружа в чаша оцет за 10 минути. Кукуряка пък го накиснете в половин чаша вода. След като станат готовиkosopad-recepti се оставят в хладилник. Смесват се двете и всяка вечер се втриват в проблемните зони. Не забравяйте да вземате и витамини, най – вече от B – комплекс.

Много полезни са също така и билката брей, чесън, бульон от коприва, репей, бял равнец, розмарин, хрян и т.н.

Мога да ви предложа още една рецепта, която би могла да ви бъде много полезна.Вземете корени от билката дилянка, лавандула, стръкове от камшик и хвощ. Количеството на всичките трябва да е едно и също. Сварете ги в малко вода – не повече от 10 минути. Прецедете го и пийте получената отвара по няколко пъти дневно.

10. април 2014 15:52:34 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , , | Напишете Коментар