Андрогенна алопеция при жените

opleshivqvane-jeni

Женската адрогенна алопеция се среща по- рядко, не е толкова интензивна, както при мъжете, но наличието й влияе негативно върху емоционалното състояние.

Когато някоя жена е диагностицирана с този процес, пациентката изпада в шок. Но как ще се развие състоянието, е много трудно да се предвиди.

Обикновено пациентката пита лекаря дали ще оплешивее. Отговорът е: категорично НЕ.

Какво е андрогенна женска алопеция?

Това е прогресивна загуба на коса, заради скъсяване на фазата на растеж на косъма (анаген), което води до промяна в състоянието на косъма: от дълъг, дебел и пигментиран, става къс, тънък и без пигментация.

РЕШЕНИЕТО: ЕФЕКТ- 2 – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

opleshiviavane-jeni

Хормоналното въздействие е повече от ясно. Въпреки че не във всички случаи има повишени нива на андроген. Дори се наблюдава обратното: високи нива на естроген.

Начинът на разпространение на оплешивяването при жените е различно в сравнение с мъжете.

Наблюдава се при 40% от жените над 70- годишна възраст. Но засяга и 3% от дамите между 20 и 30 годишна възраст. Има изолирани случаи и в пубертета.

При 50% от случаите на андрогенна алопеция се наблюдава и ярко изразена депресивна картина.

Обикновено, когато стане видимо разреждането на косата, вече сме загубили 50% от космените фоликули. Друго странно обстоятелство е, че не се забелязва силен косопад, а косата въпреки това става по- рядка.

15. юни 2015 14:15:09 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 6 коментара