8 съвета как да спрете Косопад заради Щитовидната Жлеза

kosopad-shtitovidna-jleza

Проблемите с щитовидната жлеза причиняват изменения в различни системи в организма, включително и при косата. Променят се циклите на растеж на косъма и се появява силен косопад.

Причината е, че съществува пряка връзка между действието на хормоните на щитовидната жлеза и здравето на косата. Щитовидната жлеза стимулира космените фоликули, регулира здравето на мастните жлези и участва в производството на себума.

Дисбалансът на щитовидната жлезата причинява хроничен косопад. Пациентите имат тънка, суха и късаща се коса.

Ето 7 важни неща, които задължително трябва да направите в случаите на такъв вид косопад:

1 Направете си изследване

Ако подозирате, че косопадът ви може да се дължи на проблем с щитовидната жлеза, посетете лекар и поискайте да ви назначи изследвания. Така ще проверите как работи щитовидната ви жлеза. Имайте предвид, че косопадът може да се дължи и на други проблеми.

2 Уверете се, че получавате подходящата доза хормони на щитовидната жлеза

След като се установи какъв точно е проблемът с щитовидната жлеза, ще получите хормони като добавка, която ще контролира симптомите. Важно е лечението да тече под постоянен медицински контрол.

kosopad-problem

3 Подобрете храненето

Пациентите със заболяване на щитовидната жлеза трябва своевременно да подобрят начина си на хранене. Тъй като хормоналният дисбаланс може да намали способността на организма да усвоява веществата, трябва да спазваме пълноценна и балансирана диета.

Трябва да избягвате храни като млечни продукти, глутен, както и всякакви генномодифирани (соя, царевица и др.) Увеличете приема на източници, богати на: йод, селен, цинк, желязо, витамини А, В и Д.

4 Приемайте източници на колаген

Колагенът е протеин, богат на аминокиселини, включително на глутамин. Това вещество осигурява сила и еластичност на косата, което е много важно за съхраняване на доброто й състояние. Въпреки че тялото има възможност само да го произвежда, трябва да се допълни и с други източници. Производството намалява с възрастта.

Колагенът е полезен също за костите и ставите. Ето някои храни, богати на колаген: желатин, червени плодове, цитруси, белтък, морски дарове, бобови храни.

5 Избягвайте топлинните уреди

Уреди като сешоар, преса и маша са сред най- големите врагове на косата ви, особено ако е увредена допълнително от заболяване на щитовидната жлеза. Този вид уреди увреждат сърцевината на косъма, намаляват силата му и с времето той пада.

6 Увеличете консумацията на вода

Пиенето на вода подобрява работата на всички системи в тялото ни. Затова е важно да поддържаме доброто здраве на косата.

7 Добавете желатин към шампоана

Протеините и колагенът, които ни осигурява желатинът, са много полезни за подсилването на косата. Няма страничен ефект и е много евтин. Редовната му употреба намалява прекомерния косопад и други проблеми, вследствие на заболяването на щитовидната жлеза. Достатъчно е добавите половин пакетче желатин към 250 мл шампоан.

8 Избягвайте стреса

Стресът влошава симптомите на заболяването на щитовидната жлеза. Емоционалният стрес се отразява негативно на здравето на косата.

15. ноември 2016 14:30:13 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар