5 основни съвета за грижа за косата през лятото

kosa-lqto

През лятото косата ни страда много повече, отколкото през останалите сезони. 70% от българите страдат от летен косопад. Основната причина е дехидратацията, която е отговорна за 90% от косопада, както при жените, така и при мъжете.

Дехидратацията се получава заради силното слънчево греене през лятото. Предлагаме ви 5 ценни съвета за предпазване от косопад през сезона.

Най- лошият период за косата ни е от средата на юни до септември. Трябва да вземаме превантивни мерки и да се грижим за косата си.

kosa-plaj

Един от най- вредните фактори за косата ни е силното слънце. В съчетание с хлора в басейните и солта в морето, комбинацията е доста опасна за скалпа и косата. Почиствайте много добре косата си, след като сте се къпали в тях.

Може да използвате спрейове за коса. Подобни са на слънцезащитните продукти, които се използва за тялото.

Използването на маски за коса също е много полезно. За дългата коса е още по- важно, тъй като се нуждае от максимална хидратация.

Може да се доверите и на лосиона срещу оплешивяване и косопад „Ефект- 2“ – най- продаваният продукт в този ресор през последните 10 години.

Подстрижете се след лятото. Преди да навлезете в есента, скъсете косата си. Така ще я освежите за новия сезон и ще отстраните цъфналите връхчета.

14. юли 2015 22:33:33 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар