2 натурални масла за вашата коса | Косопад

2 натурални масла за вашата коса

avokado

Масло от авокадо

Заради високото съдържание на полезни мазнини и витамини, маслото от авокадо е сред най- добрите продукти за грижа за косата, както и за стимулиране растежа на косата.

Тази съставка вече се използва и в много комерсиални продукти, предназначени за подобряване състоянието на косата.

Авокадото съдържа витамин А, В6 и витамин Е, които подхранват, възстановяват и подобряват здравето на косата. Богато е на антиоксиданти, които увеличават кръвообращението към космените фоликули, помага за подхранването растежа на косата.

Как да го използваме?

Загрейте леко лъжица масло от авокадо със зехтин и после нанесете с лек масаж върху цялата коса и скалп. Завийте косата с кърпа, оставете да престои 20 минути и изплакнете.

rozmarin-zehtin

Масло от розмарин

Това е сред най- подходящите масла за грижа за косата. Разтваря кръвоносните съдове и стимулира деленето на клетките. Така помага за растежа на нови косми.

Маслото се препоръчва дори за спиране на косопада и предпазва от преждевременно състаряване. Помага срещу пърхота и помага при късаща се коса.

Как се използва?

Нанася се директно върху косата и скалпа.

Ако искате да подсилите ефекта, загрейте лъжица масло от розмарин с лъжица зехтин и няколко сухи листа розмарин. Оставете да действа 30 минути и изплакнете.

13. юли 2015 18:38:48 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар