10 съвета, които ще помогнат на косата ви да расте по- бързо | Косопад

10 съвета, които ще помогнат на косата ви да расте по- бързо

kosa-mitove

1. Маски и рецепти за растеж на косата. Маската помага не само за по- бързия растеж на косата, но също я прави блестяща, здрава и красива. Ето един вариант за домашна маска: смесете 1 жълтък, 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин, 1 лъжица водка. След като ги смесите, направете масаж на корените. Оставете да престои 30 -40 минути и после измийте добре.

2. Етерични масла. Помагат за по- бързия растеж на косата. Ето една успешна формула за смес от етерични масла: 3 капки лавандула, 3 капки масло от розмарин, 6 лъжички жожоба. Нанесете върху главата, масажирайте внимателно. Нанесете по цялата дължина корена. Измийте след 30 минути до 1 час. Тези масла стимулират растежа, така че косата ви става гъста и здрава.

3. Протеини. Храните, които съдържат протеини, могат да помогнат на косата ви да расте по- бързо. Някои от източниците на протеини са яйцата, рибата, пилешкото и др.

kosa-grigi

4. Ресане на коса. Не се препоръчва да решим косата, докато е влажна. Решете се по 2 пъти на ден, за да подобрите кръвообращението на скалпа.

5.  Масажирайте скалпа. Правете го редовно, по 1- 2 минути с върха на пръстите.

6. Грижете се за косата, докато спите. Не връзвайте косата си, докато спите. Това може силно да я нарани и увреди. Добре е калъфката ви да е от коприна.

7. Промивка с оцет. Това е сред доказаните средства за по- бърза растеж на косата, също и за повече блясък. Смесете 4 лъжици оцет в 1 литър вода и се изплакнете накрая.

8. Здравословен начин на живот. Не забравяйте да се храните здравословно, да се движите и да се наспивате добре. Също и да се справяте със стреса.

9. Витамини за косата. Може да включите и витамини, които подпомагат растежа на косата.

10. Продукти за коса. ЕФЕКТ- 2 – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

04. август 2015 17:03:42 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар