Чупливост на косата срещу косопад | Косопад

Чупливост на косата срещу косопад

Чупливата коса и косопадът са два процеса, които могат да причинят анормална загуба на косата, да доведат до отслабването й и до оплешивяване. Чупливостта може да се дължи на много причини, основно свързани с практиките във фризьорските салони. Косопадът също може да е причинен от много фактори – от лошо хранене и липса на витамини до заболяване.

коса

ОСНОВНОТО ЗА ЧУПЛИВОСТТА НА КОСАТА

Косата се чупи, когато космите се сгъстяват или отслабват. Понякога се чупи близо до корена и спира растежа на косъма на дължина. Друг път се чупят на върха, като този феномен се нарича отворени върхове. С времето, разделението на косъма става все по- дълбоко.

ПРИЧИНИ ЗА ЧУПЛИВОСТТА

Може да предизвикате чупене на косъма, ако се боядисвате или се къдрите. Също чрез неправилната употреба да гелове, спрейове, бои, фиксатори и др. Използването на преса и сешоар също увреждат косъма. Употребата на различни пособия, чрез които фиксирате косата – ластици от гума, фиби, и др. подобни. Чупене на косъма може да получи и от четката,коса5 гребена или прекаляването с шампоан.

АНОРМАЛЕН КОСОПАД

Анормален косопад се получава, когато голяма част от косата влезе в телогенната фаза. Този процес е известен като телогенен ефлувиум. Той може да се предизвика от хронично заболяване, инфекция, грип, треска, липса на протеини в храната, ниско ниво на желязо в кръвта и заболявания на щитовидната жлеза. Може да развиете телогенен ефлувиум от химиотерапия или контрацептиви.

МЕРКИ

Може да намалите чупливостта на косата като я решете суха. Също като използвате ластици от плат, като сменяте често местата на фибите и ластиците. Телогенният ефлувиум обикновено не причинява оплешивяване

Коса с обем- съветите на фризьорите. ВИЖ ВИДЕОТО:

15. ноември 2013 14:31:17 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар