Как да намалим косопада след бременност | Косопад

Как да намалим косопада след бременност

Коя жена няма да изпадне в ужас, ако види кичури от косата си върху възглавницата или четката? Това се случва на повече от половината жени, които наскоро са родили.

след раждане1

Стресът, хормоналните промени и нарушаване кръвоснабдяването към скалпа в периода след раждането, предизвикват масиран косопад. На какво се дължи? Спадането на естрогена и прогестерона след раждането отслабва космения фоликул и предизвиква падане на космите. Увеличаването на хормоните, които влияят върху  образуването на кърмата, водят до косопада. Обикновено, процесът на усилено капане на косата започва 2 месеца след раждането. Може да продължи от 6след раждане2 месеца до 10 месеца, най- дълго 1 година. Този тип косопад засяга над 50% от родилките.

Ако падането на косата е много силно, може да използвате  козметика като лосиони или шампоани. Не използвайте много твърди четки.  Друг вариант е прием на хормони, на витамини, като цинк и биотин или други медикаменти, предписани от лекар.

Храненето също е много важно. Ако се подложите на нискокалорична диета, може да усилите косопада. Затова се хранете балансирано както при бременността, така и след нея. Намаляването на магнезия в този период, също предизвиква падане на косата. Не се препоръчва да си боядисвате косата по време на бременността, а и в месеците след нея.

Бъбречни заболявания, уринарни инфекции, спонтанен аборт, при жени с проблемен цикъл, косопадът при и след бременност е много обилен. В такива случаи потърсете консултация със специалист. И, разбира се, стресът, който пречи на веществата да захранят косата.

Йога след раждане. ВИЖ ВИДЕОТО:

14. ноември 2013 15:42:33 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар