Кои храни да избягваме, за да се избавим от мазната коса | Косопад

Кои храни да избягваме, за да се избавим от мазната коса

kosa-liato

Мазната коса е сериозен естетически проблем. Много често обаче сами влошаваме състоянието й чрез храната, която приемаме. Ако искате да се освободите от проблема, по- добре не прекалявайте със следните храни:

БЪРЗА ХРАНА

Много често, когато бързаме, това е най- лесната за намиране и консумиране храна. Но този тип храна може да направи косата ви по- мазна, отколкото е в действителност. Излишната мазнина трябва да излезе някъде от тялото и това е кожата, а скалпът е част от нея.

МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

Това важи за пълномаслените продукти, най- вече масло, сметана или мляко. Могат да предизвикат производството на излишен себум.

barza-hrana-1

ТЛЪСТО МЕСО

Този тип месо не е полезно за здравето, в това число и за косата. Колбасите, например, са сред месните продукти, които съдържат най- много мазнини.

ЗАХАР

Прекаляването със захарта може да засегне космените фоликули. Захарта, която приемаме ежедневно, не е само тази, която слагаме в кафето си. Тя се съдържа и в редица храни, които обичаме, например – вафли, бисквити и пр.

РАФИНИРАНИ ВЪГЛЕХИДРАТИ

Организмът ни превръща въглехидратите в захар, а както казахме, тя е сред веществата, които правят косата ни по- мазна. Така че, ограничавайте консумацията на този тип храни.

19. април 2016 13:42:53 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар