Защо е важно косата ни да е хидратирана | Косопад

Защо е важно косата ни да е хидратирана

kosa-6

Всички знаем, че кожата ни трябва да е добре хидратирана. Но същото важи и за косата. Също като кожата, и косата ни изисква грижи, свързани с хидратацията й.

С течение на времето косата ни се уврежда, най- вече поради липсата на естествено хидратиране, от прекомерната употреба на някои продукти.

Липсата на хидратация води до два основни проблема, свързани с косата: липса на блясък и статично електричество. Те се срещат често при хора със суха коса.

kosopad-proteini

Горещата температура е фундаментален фактор за дехидратацията на косата. Понякога, без да си даваме сметка, сами си го причиняваме:

-Употребата на сешоар и преса могат да накарат косата ни да изгуби блясъка си, особено при хора със суха коса по природа. Трябва да внимаваме да не прекаляваме с употребата на тези уреди.

-Слънцето също влияе негативно на косата. Когато я излагаме за дълго време под лъчите му, трябва да взимаме специални мерки.

Най- доброто средства за хидратация на косата е водата. Затова, трябва да сме винаги добре хидратирани.

За да е по- добре хидратирана косата ни, трябва кутикулата на косъма да е запечатана. За целта използвайте шампоани и балсами, които хидратират, и имат съставки, като кератин или алое вера.

14. април 2016 17:30:35 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар