Маска с масло при увредена коса | Косопад

Маска с масло при увредена коса

Идеята на тази маска за коса е, че мазнините в маслото подхранват кератина в косата. Кератинът е протеин, който прави косата здрава. В същото време, прави кутикулата гладка. За да имаме блестяща коса, кутикулата трябва да е гладка.

maslo-kosa

Най- важното е маслото, което купите, да не съдържа сол. Това е много важно, защото солта изсушава косата.

Сигурно си мислите, че маслото ще направи косата ви мазна. Истината е обаче, че маслото се измива много добре. Достатъчно е да измиете косата само веднъж с шампоан.

Това е важно, защото няма да ни се наложи да използваме няколко продукта, докато измием хубаво косата.

Най- важното отново: масло без сол.

kosa-uvrejdane

Сложете си някаква стара тениска, за да не се нацапате, докато правите маската. След това се срешете. Когато свършите, навлажнете косата с гореща вода, за да се отвори кутикулата.

След като го направите, вече е време да нанесете маслото. Може да го сложете за няколко минути в микровълновата, за да омекне. Трябва ви 250 грама масло. Най- важни са връхчетата, защото те винаги са най- увредени.

След това увийте косата с влажна гореща кърпа. Накрая сложете шапка за баня. Стойте така 30 минути и после измийте косата с вода и шампоан. Прави се 2 пъти седмично, а може и 3 пъти, ако косата ви е много увредена.

25. август 2014 16:28:53 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар