Рецепта с ленено семе срещу косопад | Косопад

Рецепта с ленено семе срещу косопад

kosa-leneno-seme

Ежедневно косата ни е изложена на много негативни фактори, които я правят по- слаба, изсушават я и й причиняват видими увреждания. Затова всеки ден трябва да й осигуряваме необходимите хранителни вещества и подходящи грижи, за да е блестяща и здрава.

Лененото семе й сред природните средства, които могат да осигурят на косата богата комбинация от ценни вещества: омега- 3 мазнини, витамини Е и В.

Витамин Е действа като антиоксидант, който неутрализира вредното влияние на околната среда и стимулира регенерирането на косата. Витамин В е полезен за нервната система и кръвообращението, а също и за кожата и косата, като я подхранва, заздравява и й придава блясък.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЛЕНЕНОТО СЕМЕ В ГРИЖАТА ЗА КОСАТА

Има различни начини, но един от най –популярните е водата от ленено семе, която хидратира, предпазва от косопад и подпомага растежа. Тази рецепта може да се превърне в най- добрия ни съюзник за здрава коса. Освен това, я фиксира и предпазва от статичното електричество.

leneno-seme

Приготвянето на вода от ленено е лесно. Необходима е:
– 1 лъжица ленено семе
– 1 литър вода
– 3 лъжици лимонов сок.

Слагаме водата да се вари в касерола, докато заври. Добавяме лененото семе и оставяме на огъня за 2 минути или повече, докато водата се сгъсти. Когато е готово, оставяме да изстине и прецеждаме. Отстраняваме семето и към водата добавяме 3 лъжици лимонов сок.

Измиваме косата, както обикновено. Когато започнем да я решем, взимаме малко от водата с ръце и нанасяме върху скалпа. А след това и към върховете. По този начин подхранваме косата и я предпазваме от косопад. За да се справим със статичното електричество или с къдравата коса, отново нанасяме по същия начин.

Друг начин на използване е като нанасяме върху скалпа всяка вечер. По този начин правим косата здрава, предпазваме от косопад и подсилваме растежа.

За да запазим продукта, слагаме лимоновия сок и го държим в хладилника. Срокът му на годност е 2 седмици. Затова не е добре да се приготвя голяма количество от него.

29. май 2017 11:07:53 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар