3 рецепти с лук за спиране на косопада | Косопад

3 рецепти с лук за спиране на косопада

kosa-luk-1

Рецепта с лук и мед

Тази комбинация е по- известна като средство при грип и простудни заболявания. Но е много ефективна и за външна употреба, при проблеми с косопада.
Свойствата на сместа регулира производството на мазнина от скалпа, помага да естествената хидратация и подсилва косъма.
Съставки:
– 1 лук
– 3 лъжици мед
Нарязваме лука на ситно и заедно с меда го слагаме в блендера. След като получим паста, нанасяме по скалпа и целия косъм. Оставяме да действа един час и плакнем с вода и шампоан. Повтаря се 2-3 пъти седмично.

kosopad-luk-1

Рецепта с лук и кокосово масло

Кокосовото масло е сред най- често използваните продукти за хидратиране на косата. Мастните киселини и аминокиселините подхранват косъма в дълбочина. По този начин намаляват косопада и сухотата на косата. В съчетание с подхранващите свойства на лука, подобрява вида и обема за кратко време.
Съставки:
– 3 лъжици органично кокосово масло
– Сок от 1 лук
Начин на приготвяне:
Кокосовото масло се загрява на парна баня и се смесва със сока от лука. Втрива се в скалпа и по косата. Оставя се да действа 40 минути.
Плакне се с вода и се прилага 2 пъти седмично.

Рецепта с лук и ром

Това е много стара рецепта, която се прилага за намаляване на косопада и подобряване растежа на косата. Съставките им подсилват космените фоликули, отстраняват мъртвите клетки, които пречат на кожата да диша.
Съставки:
– 2 глави лук
– Чаша ром (250 мл)
Лукът се нарязва и се слага в стъклено шише, заедно с чашата ром. Затваря се и се оставя да престои 48 часа. След като мине това време, се прецежда и течността се използва за масажи на скалпа. Оставя се да действа 30 минути и се плакне.

Използва се на всеки 2 дни.

23. май 2017 12:02:57 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар