Сминдух срещу косопад | Косопад

Сминдух срещу косопад

Сминдухът е една от магическите подправки според традицията на аюрведа. Медицинските му свойства са наистина много. Може да се използва и в рецепти срещу косопад, както ще видите по- надолу в статията.

сминдух

Сминдухът е едно от най- използваните растения, които притежават медицински свойства. Действието е в много различни насоки.

Хората, които се притесняват, че ще изгубят косата си или просто искат малко по- силна коса, за да избегнат косопада, могат да направят една лесна рецепта у дома. Смесват се сминдух, вода и босилек. Ето как точно да приготвите рецептата:

Съставки:

2 с.л. сминдух
250 мл вода
1 връзка босилек

Начин на приготвяне:

Накиснете сминдуха във вода през цялата нощ. На следващия ден ще видите, че водата е станала слузеста, както когато сминдух1накисвате ленено семе. Слагате тази вода заедно с босилека в блендера и разбивате, докато получите хомогенна смес.

Как се използва сместа?

Използва се като шампоан или лосион. Поставяте върху косата, масажирате добре, покривате от корена до върха. Оставете да подейства 20 минути и после изпийте с шампоан. Правете процедурата 3 пъти в седмицата.

Сминдухът се използва в много рецепти за коса и кожа от далечни времена. Подсилва косата благодарение на маслата, които съдържа. Босилекът също помага за заздравяването на косата.

05. януари 2014 21:19:54 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар