Растения, които стимулират растежа на косата | Косопад

Растения, които стимулират растежа на косата

zelen-chai-otslabvane

Косата расте средно с 15 см на година или близо с 1, 2 см на месец. Независимо дали имате косопад или искате да ускорите растежа на косата, използването на билки и растения за подхранване на косата, е добър вариант. Сред най- изявените са копривата, дивата палма, алое вера, кората от ябълка и листата от зелен чай.

КОПРИВА

Използва се като добавка за възстановяване блясъка и цвета на косата, но и подсилва растежа. Листата се варят, така че да се получи „сок“, който се нанася по целия скалп, за да го стимулира. Може да купите копривата под формата на таблетки и капсули.

ДИВА ПАЛМА ИЛИ СЕРЕНОА РЕПЕНС

Едно от най- ефективните растения за растежа на косата. Помага и срещу косопад. Намалява ефекта от дехидротестостерона, който е сред основните причинители на косопад.

aloe-vera-maska

АЛОЕ ВЕРА

Нанася се с масаж върху скалпа, балансира рН и подобрява хидратацията на косата. Гелът се изстисква от листото и се нанася директно върху скалпа.

КОРА ОТ ЯБЪЛКА

Полифенолите, които се съдържат в ябълките, са два пъти по- ефективни от миноксидила, като засилват растежа на косата. Съдържа и веществото процианидин, което също е много полезно при косопада.

ЛИСТА ОТ ЗЕЛЕН ЧАЙ

При редовна употреба намалява риска от оплешивяване, твърдят учени. Катехините, които се съдържат в зеления чай, могат да блокират ензима, който причинява косопад при мъжете.

02. април 2015 13:43:13 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | 1 733 коментара