Няколко съвета как да избегнем сезонния косопад | Косопад

Няколко съвета как да избегнем сезонния косопад

Два пъти в годината – на пролет и през есента, тялото ни претърпява сериозни промени. Заради тях, при много хора се появява обилен косопад.

За да се предпазим от неприятното явление, трябва да вземем превантивни мерки.

1. Превантивно пречистване
Хората, които страдат от косопад през есента и пролетта, имат нужда да изчистят тялото си от натрупаните токсини. Преди да започне смяната на сезона, можем да направим пречистване за 15 дни. За целта, трябва да включим в ежедневното си меню: зелени смутита, сокове от плодове и зеленчуци, да пием много вода, домашни лимонади, вегетарианска диета, лечебен глад.
2. Подхранване с бирена мая
Много подходяща хранителна добавка, която помага срещу косопад. Причината е, че е богата на витамини В и минерали. Те са полезни и за нервната система, като помагат по- лесно да преодоляваме състояния на стрес и напрежение.


3. Масажи
Добре е всеки ден да си правим масажи на скалпа. Можем да ги съчетаем с употребата на някоя домашна рецепта, етерично масло или лосион, които да подпомогнат спирането на косопада и израстването на нова коса.
4. Домашна рецепта срещу косопад
Необходими съставки:
– 1 литър вода
– 60 грама листа от розмарин
– 30 грама полски хвощ
– 20 грама прясна коприва
– 30 грама канела от Цейлон – 2 пръчици
– 1 чаша алкохол (200 мл)

Слагаме да се варят розмарина, хвоща и канелата. Оставя ги да врат 15 минути. После слагаме копривата и изключваме котлона. Оставяме сместа да кисне, докато изстине. Прецеждаме и добавяме алкохола.

Правим си масаж със сместа вечер, преди сън – поне 3 пъти седмично. Нанася се в корените с масажиращи движения.

15. октомври 2017 15:54:24 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар