Няколко лесни и бързи решения за засилване растежа на косата | Косопад

Няколко лесни и бързи решения за засилване растежа на косата

kosa-maia

За да имаме красива и здрава коса, понякога е необходимо съвсем малко, а правилното решение се оказва, че буквално ни е под ръка.

Ако забележим, че косата ни е спряла да расте от известно време, може да я подхраним с някое природно средство.

Ето няколко лесни рецепти, които се приготвят от лесно достъпни и евтини храни или растения:

1. Лук. Може да не ни харесва как косата мирише от него, но е сред най- ефективните решения за подсилване на растежа й. Въздейства върху космените фоликули, като ги подсилва. Достатъчно е само да нарежем глава лук на ситно и да добавим парченцата към шампоана.

kosopad-luk-2

2. Белтъци. Яйцата са изключително богати на протеини. Можем да използваме белтъците като маска преди миене. По този начин подсилваме чрез протеините косъма и помага за растежа му.

3. Алое вера. Растението има множество свойства, сред които и много ползи за косата. Прави я силна, блестяща и здрава, а също спомага и за растежа й. Трябва ни само меката вътрешна част от листото, която накисваме във вода от предходната вечер и нанасяме по време на миене.

4. Розмарин. Това растение, което използваме в кухнята като подправка, е изключително полезно за косата. Въздейства върху корените на косата, като подобрява кръвообращението, което спомага за растежа на косъма. Можем да използваме розмарина като го комбинираме с мед или като го накълцаме и го сложим в шампоана.

07. юли 2017 12:38:05 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар