Ето как да накараме косата да расте отново:

kosa

Ако косата е спряла да расте, има много начини, чрез които да стимулираме процеса наново. Ето някои от най- ефективните съвети за възстановяване растежа на косъма:

1. Маска от белтъци. Приготвя се много лесно. Необходими са ни единствено белтъците от две яйца. Разбиваме ги добре и нанасяме по цялата коса. Изчакваме 20- на минути и мием. Белтъците са богати на протеини, които стимулират растежа на косата.
2. Протеини. Важно е да ги застъпим по- силно в режима си на хранене. Освен от яйца, можем да си ги набавим от риба, месо, също от някои видове ядки и семена.
3. Без сешоар. Най- добрият начин за косата да съхне е естественият, на въздух. Ежедневното излагане на високи температури, като тези на сешоара, могат да забавят растежа й.

kosa-maska-6
4. Балсам. Ако третираме косата с боя, къдрене или пр., балсамът е задължителен.
5. Масла. Те са идеалните природни средства за възстановяване на косата, връщане на блясъка и растежа й. Могат да се прилагат различни комбинации, като по този начин, нямаме нужда от никаква друга маска.
6. Продукти без силикон. Препоръчително е да ги избягваме, тъй като запушват корените на косата и така пречат на растежа й. Не бива да забравяме да поглеждаме етикетите на продуктите, за да сме сигурни, че не ги съдържат.
7. Третиране с ябълков оцет. Смесваме равни части ябълков оцет и вода. Нанасяме в корените и оставяме да престои. Това е много лесно и ефективно средство за стимулиране на растежа.
8. Рецепта с картофи. Приготвяме маска от сока на три картофа, жълтък и лъжичка мед. Тази рецепта е много ефективна за растежа на косъма.

27. юни 2017 12:03:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар