Наистина ли чесънът помага при косопад? | Косопад

Наистина ли чесънът помага при косопад?

Един факт за чесъна е неуспорим – мирише много, много силно. Преди векове хората са смятали, че е най- мощното растение и помага да много неща – от предпазване от вампири до растеж на косата. Въпреки това, не са провеждани сериозни научни изследвания за връзката между чесъна и косопада. През 2009 учени откриват, че лукът помага за регенерацията на косата. Тъй като чесънът и лукът да доста близки, много лекари смятат, че чесънът също помага за растежа на косата.

chesan-kosa

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЛУКА
Учени откриват положителното въздействие на лука за растежа на косата. Група от 23 пациенти се мазали със сок от лук два пъти на ден – при 86, 9% от пациентите пораснала коса след 6 седмици. Лукът е от същото семейство като чесъна и положителното въздействие върху растежа на косата идва от съдържанието на сяра.

„ЕФЕКТ- 2“ – ВСИЧКИ НАТУРАЛНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ НА ЕДНО МЯСТО! ВИЖ ТУК

НАУЧНИ СВОЙСТВА
Чесънът съдържа високи нива алицин. Това е много силен антибиотик, който помага на тялото да премахне микробите и да им попречи да се размножават. Силният мирис на чесъна идва от алицина.

Заради антибактериалните си свойства, чесънът може да освободи скалпа от токсините и даchesan стимулира кръвообращението – важни фактори за стимулиране растежа на косата. Също облекчава сухотата на скалпа.

РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН
Ако имате косопад, косата ви е слаба или просто искате да подсилите растежа на нова коса, налагайте чесън директно върху кожата на главата преди лягане. Намачкайте чесъна, за да пусне сок. След един час си направете маса със зехтин. Спете с шапка за баня или покрийте възглавницата с кърпа. На сутринта се измийте с шампоан.

Когато купувате чесън, изберете този, който мирише най- силно – това означава, че съдържа повече сяра и така ще ви помогне още повече.

14. март 2014 14:24:03 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар