Лимоновият сок ускорява растежа на косата | Косопад

Лимоновият сок ускорява растежа на косата

Загубата на коса е срамна и фрустрираща. Има десетки причини за обилния косопад, включително генетични, медицински, хормонални и дори стрес. Също може да е симптом за по- сериозно заболяване.

limon-kosa

Повечето хора, които имат косопад, търсят природни средства, за да си върнат растежа на косата. Сред тях е и лимоновият сок. Нека разгледаме дали наистина помага за растежа на косата!

ЛИМОНИ
Освен че се използва в кухнята, лимоновият сок е богат източник на витамини А, В и С, а също се знае, че помага и на храносмилането. Лимоновият сок успокоява, стимулира и пречиства от токсини. Затова се използва не само в кухнята, но и в медицината.

ЛИМОНОВ СОК ЗА ПЪРХОТ
Пърхотът е състояние, което кара кожата на главата да се люспи. Може да е причинено хормонален дисбаланс или стрес, както и от още много причини. Ако пърхотът не се премахне, може да причини косопад. Лимонов сок смесен с извара е полезна рецепта срещу пърхот.

ПОДДЪРЖА КОСАТА ЧИСТА И БЛЕСТЯЩА
Лимоновият сок поддържа кожата на главата чиста. Ако косата е здрава, лесно ще се справите с limon-kosopadкосопада. Прави косата блестяща и по- малко чуплива.

ЧУДЕСЕН МАСАЖ
Масажирането на главата не само ще успокои нервите и облекчи стреса, но и ще стимулира кръвообращението в зоната. Прави косата мека и блестяща. Търкането с лимонов сок поддържа и кожата на главата чиста.

РЕАЛНИ ОЧАКВАНИЯ
Лимоновият сок прави косата по- блестяща и поддържа кожата по- чиста, така че няма да се образува пърхот. Няма обаче доказателства, че лимоновият сок сам по себе си помага за растежа на косата или спира косопада.

12. март 2014 10:55:13 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар