Маска с джинджифил срещу косопад | Косопад

Маска с джинджифил срещу косопад

kosopad-djindjifil

Джинджифилът е ценен съюзник при различни проблеми, свързани с косата, включително и косопад.

Капането на косата е сред най- често срещаните проблеми. Въпреки че е нормално да губим до 100 косъма на ден, при повечето хора е в по- големи количества от това. Тогава вече е притеснително и трябва да вземем мерки.

Има и голямо разнообразие от природни средства, които можем да използваме, като например джинджифила. Той ни предлага страхотна комбинация от антиоксиданти и аминокиселини, които заздравяват косъма от корена до върха и стимулират растежа.

Маска от джинджифил срещу косопад

Джинджифилът има множество полезни свойства за здравето ни, дори за косата. Помага за спирането на косопада и стимулира растежа. Съставките му заздравяват косъма. Подобрява кръвообращението в скалпа, което означава повече кислород и хранителни вещества за корените на косата.

djindjifil

Как се приготвя маската?
Трябва да се прилага поне един месец, за да започне да се вижда ефектът. Резултатите ще са по- добри, ако съчетаем с 15- минутен масаж и здравословно хранене.
Съставки:
–1 лъжица настърган джинджифил
–1 лъжица масло от жожоба
Взимаме корен от джинджифил и го настъргваме, за да напълним добре лъжицата. Слагаме в чаша и смесваме с маслото от жожоба, за да получим гъста паста.
Начин на прилагане:
Намокряме косата преди да втрием продукта. След това разделяме на кичури и покриваме целия скалп. Правим леки масажи, за да стимулираме кръвообращението и оставяме да действа 20 минути. Може да усетите леко загряване на кожата от джинджифила.

След това плакнем с вода и разресваме 5 минути.

Прилага се всеки ден или на всеки два дена.

08. април 2017 13:55:29 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар