Лесна рецепта за домашен шампоан срещу косопад! Виж Тук: | Косопад

Лесна рецепта за домашен шампоан срещу косопад! Виж Тук:

Търсите природно средство за справяне с косопада и  подобряване здравето на косата? Дори да не ви се вярва, но чесънът е решението, което ви трябва.

Познаваме чесънът като много популярна подправка в кухнята. Но има и мощни лечебни свойства. Използването на домашен шампоан, приготвен от екстракт от чесън, помага за лечението на инфекции на скалпа и подобрява значително здравето на косата.

Какви са свойствата на този домашен шампоан:

  • Подобряването здравето на косъма и скалпа
  • Облекчава сърбежите по скалпа
  • Предпазва от изтъняване
  • Възстановява увредената коса

Антибактериални свойства на чесъна

Има мощно антибактериално въздействие. Шампоанът може да помогне при инфекции на скалпа. При сърбеж, предизвикан от изсушаване на скалпа, състоянието на кожата се подобрява дългосрочно.

Ако проблемът е косопад, шампоанът отново е много полезен. Стимулира растежа на нови косми. Елиминира бактериите, които биха могли да са причината за косопада. Стимулира кръвообращението и по този начин подобрява дейността на корените.

Възстановява увредената коса

Много често увреждаме косата си като прекаляваме с третирането или заради неправилни и нездравословни навици. Освен че възстановява косъма, пречиства скалпа от натрупаните химически остатъци.

Колко често и можем да го прилагаме

Препоръчителната честота на употреба е до 3 пъти седмично. Но ако косата ви бързо се замърсява и омазнява, добавете още един ден.

Поставя се малко количество на дланта, разтриваме, за да се получи пяна и нанасяме. Изчакваме 3 – 4 минути. После отмиваме с вода. Може да използваме след това балсам, за да се неутрализира миризмата.

Шампоанът от чесън подхранва косата и връща блясъка й. Придава й също обем. Редовната употреба прави косата по- силна, здрава и мека.

Как се приготвя шампоана от чесън

  1. Първо, трябва да си набавим хубав чесън.
  2. После, трябва да използваме някакъв лек и биошампоан. Трябва да съдържа натурални съставки като лимон, касис и пр.
  3. От чесъна трябва да приготвим мека и кремообразна паста. Използваме 10- 15 скилидки. Мием и ги белим. Използваме мелачка, за да ги намачкаме.
  4. Към пастата можем да добавим малко зехтин, масло от мента или от чаено дърво.
  5. След това смесваме с шампоана.
  6. Сместа се слага в бутилка, която може да се затваря херметически.

 

04. септември 2017 16:28:03 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар