2 съставки, които спират косопада и усилват растежа! Виж Тук: | Косопад

2 съставки, които спират косопада и усилват растежа! Виж Тук:

Тази рецепта подсилва корените на косата, като подобрява състоянието на скалпа. Така, косъмът расте здрав и силен. Приготвя се много лесно в домашни условия, нанася се чрез масаж, който стимулира космените фоликули. Активира растежа на косата и предпазва от косопад.

Рецептата се приготвя от розмарин. Може да се използва пресен или изсушен. Най- добре е да се използват клончета, а не да е натрошен на прах.

Как се приготвя рецептата:

В съд с похлупак (стъклен), с размерите на чаша, слагаме една лъжица сухи или пресни клончета розмарин.
След това добавяме половин чаша зехтин екстра върджин (съдържа повече полезни вещества от обикновения). Той помага много за растежа на косата и ноктите, а също така хидратира идеално кожата.
Когато смесим розмарина и зехтина, загряваме в микровълнова за две минути. Ако нямате такава, слагане на слаб котлон да се загрее, но без да кипва. Сипваме го в съда и затваряме. Трябва да престои поне 3 дена. След това вече можем да го използваме.

Как се използва сместа?
Както казахме, не е задължително да се нанася от третия ден. Може и по- нататък. Важното е сместа да е престояла поне три дни, без да я мърдаме или разбъркваме.

За нанасянето потапяме пръсти в маслото от розмарин и започваме да масажираме скалпа. Намажете пръстите си толкова, често колкото смятате за необходимо. Обикновено, три- четири пъти.

Масажът може да се прави с кръгообразни движения. Трябва да се намаже добре целия скалп.
След като сме готови, лягаме да спим. Добре е да се отмие чак на сутринта. Може да прилагаме сместа колкото често искате, дори всяка вечер. След като изразходите цялата смес, очаквайте резултатите.

31. август 2017 11:59:59 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар