Илачи за растеж на косата | Косопад

Илачи за растеж на косата

Можем да подпомогнем растежа на косата с различни домашни маски и илачи. Нека разгледаме някои варианти, които ще ни помогнат за проблема:

polezna-hrana-za-kosata

Зехтин. Нанесете върху скалпа, за да подхраните корените и да помогнете на новата коса да е здрава и блестяща. Оставете зехтина за 30 минути и изплакнете обилно с вода.

Ало вера. Използвайте гел от алое вера заедно с малко мед и нанесете върху скалпа, за да стимулирате растежа на косата. Оставете за половин час и измийте с хладка вода. Може да сложите,също така, гел от алое вера в шампоана, който използвате ежедневно.

Авокадо. Подхранва косата и засилва растежа й. Като в предната рецепта може да сложите няколко парченца в шампоана и да нанесете нормално или като маска. Намачкайте с малко мед и нанесете по цялата коса. Масажирайте малко и оставете да действа за няколко минути. Може да нанасяте три пъти седмично за по- добри резултати.

Домати. Може да направите доматено пюре и да добавите малко зехтин. Нанесете върху скалпа, като масажирате нежно, оставете за няколко минути и отмийте обилно с вода.

keratin-kosa

Белтък. Съдържа витамини, които са важни за растежа на косата. Разбийте няколко белтъка и ги нанесете върху косата. Масажирайте малко и отмийте. Сложете яйцата преди шампоана, за да не останат следи от миризмата на яйца.

Ябълков оцет. Нанесете оцета след баня, оставете го за известно време да попие. Междувременно, правете масажи, за да стимулирате фоликулите. Изплакнете обилно с вода.

Етерични масла

Естествените мазнини на косата трябва да са в добро състояние, за да запази косата хранителните вещества. Може да подпомогнете мазнините с две капки лавандулово масло, жожоба или мащерка. Смесете и масажирайте скалпа и косата от корените към върховете.

21. юли 2014 10:02:56 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар