Бабините рецепти при косопад | Косопад

Бабините рецепти при косопад

рецепти срещу косопад

Рецепти срещу косопад

Доста често традиционната медицина е безсилна при борбата срещу оплешивяването. Тогава на помощ идват бабините рецепти при косопад, които неведнъж са спасявали хората от този медицински проблем. Независимо дали ви се вярва или не, но има няколко наистина страхотни народни методики, които наистина могат да ви помогнат.

Чесън при косопад

Въпреки неприятната си и упорита миризма, чесънът е изключително силно средство за лечение на косопад. При борба с оплешивяването може да се използва под най – различни форми, както вътрешно така и външно. Според рецептите за косопад с чесън, най – силен ефект оказва втриването на прясно разрязана скилидка в корените на косата и обилно мазане на засегнатите територии.

Ако ви се налага да излизате след третиране с чесън обаче бъдете много внимателни, защото неприятната миризма се запазва задълго, тъй като на практика се просмуква в кожата на скалпа. За да намалите дефекта може след третиране да втриете и малко етерично масло в косата, тъй като то поема част от „аромата” на чесъна.

Коприва

Копривата е супер полезна заради богатото съдържание на желязо и вещества. Особено препоръчителни са рецептите за косопад при жените с това растение, тъй като то оказва особено благотворно влияние върху представителките на нежния пол.

Приложението на копривата срещу косопад е лесно – просто сварете корени от растението във вода за 15 минути и след като отварата изстине намажете корените.

Свинска мас, жълтък, газ, чесън и мед

Помните ли тази бабина рецепта за красива и гъста коса? Ако не я знаете с радост ще научите, че тя е едно от най – сигурните средства за косопад. Просто смесете малко течна газ, свинска мас, ракия, мед, чесън и жълтък, след което масажирате скалпа със сместа. Увийте главата в топла кърпа за няколко минути и после измийте с натурален шампоан.

10. август 2013 14:58:04 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар