4 рецепти за домашни Маски за Коса | Косопад

4 рецепти за домашни Маски за Коса

kosa-maska

Маските са сред най- ефективните начини да се справим с проблемите на косата си. Те ни позволяват да комбинираме различни съставки, които я подхранват и възстановяват в дълбочина.

Въпреки че пазарът е залят от различни варианти за маски, ако искате да спестите пари и да се предпазите от нежелани странични ефекти, може да изпробвате някои от алтернативите, които ви предлагаме:

1. Маска за корените
Корените на косата изискват специални грижи, особено когато са сухи или произвеждат много себум. Въпреки че има отделни варианти за всеки един от случаите, ние ви предлагаме едно решение и за двата проблема.
Съставки: 50 грама кисело мляко, 75 грама мед, 5 грама сода бикарбонат
Смесете всички съставки в съд и добре ги разбъркайте. Навлажнете косата и нанесете в корените с лек масаж. Оставете да действа 20 минути и изплакнете.
Маската се прави 2 пъти седмично.

2. Маска за изтощена коса
Много фактори могат да изтощят видимо косата ни. Съставките на тази маска я подхранват в дълбочина, като я правят мека, силна и блестяща.
Съставки: 2 жълтъка, 2 лъжици зехтин, 1 авокадо
Разбийте жълтъците и ги смесете със зехтина и меката част на авокадото. Трябва да получите гъста смес, нанесете по цялата коса и оставете да действа 30 минути.
Изплакнете с хладка вода и измийте с шампоан.
Маската се прави 2-3 пъти седмично.

kosa-kokosovo-maslo

3. Маска срещу пърхот
Промените в рН на скалпа и появата на някои гъбички могат да увеличат наличието на пърхот. Маската, която предлагаме, има антимикотични съставки и помага за контролирането на проблема.
Съставки: 1 зрял банан, 60 мл ябълков оцет
Трябва да намачкаме банана, след което да го смесим с оцета. След това нанасяме от корените към върховете и слагаме шапка за баня. След 30- 40 минути изплакваме.
Нанасяме маската 2-3 пъти седмично

4. Маска на нацъфтели върхове
Различни фактори причиняват цъфнали върхове. Косъмът изсъхва, изглежда начупен. За да не ви се налага да скъсявате прическата си, ви предлагаме една ефективна рецепта.
Съставки: ½ авокадо, 45 грама кокосово олио, 15 грама бадемово олио
Трябва да намачкаме меката част. Смесваме я с двата вида олио. Нанасяме от средата на косъма към върховете. Покриваме добре. Изчакваме 15- 20 минути и плакнем.
Маската се прави 3 пъти седмично.

25. януари 2017 12:27:25 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар