4 рецепти при пърхот | Косопад

4 рецепти при пърхот

parhot

Пърхотът не е просто естетически проблем. Причинява се от развитието на бактерии и гъбички по скалпа. Не засяга директно здравето ни, но е доста неприятен за хората, които го имат.

Ето няколко средства за справяне с проблема:

1 Чаено дърво. Много добър антисептик при гъбички и бактерии. Сложете няколко капки в шишето си с шампоан. Използвайте редовно. Друг вариант е да разтворите лъжичка в бутилка с хладка вода и нанесете след баня с пулверизатор.

parhot-saveti

2 Бял оцет. Регулира рН на скалпа, като предпазва от появата на гъбички, които причиняват пърхот. Разтворете една част бял оцет в бутилка и използвайте за плакнене на косата след шампоан.

3 Лимон. Лимоновият сок е силен антисептик, който бори гъбичките, които причиняват пърхот. Премахва нечистотиите и помага за отстраняването на белите люспи.

4 Сок бикарбонат. Почиства в дълбочина, като регулира естественото рН. Борите гъбичките и бактериите, които причиняват промяната. Разтворете лъжица сода в малко вода и нанесете върху скалпа с нежен масаж. Изчакайте 15 минути и изплакнете обилно с вода. Използвайте 2- 3 пъти седмично.

24. ноември 2015 21:05:02 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар