4 маски за красива и здрава коса | Косопад

4 маски за красива и здрава коса

Ако искате да имате здрава и красива коса, ви предлагаме няколко маски. Приготвят се от природни съставки, така че няма никаква опасност от нежелани странични ефекти.

1. Маска от кисело мляко и сода бикарбонат
Тази комбинация помага за изчистване на скалпа от мъртвите клетки и излишната мазнина. Съставките подхранват косата в корен, стимулират кръвообращението в скалпа и растежа на косъма.
Съставки:
– 100 грама кисело мляко
– 10 грама сода бикарбонат
– 2 лъжици мед
Смесват се в съд и се разбъркват добре. Нанася се по косата и скалпа. Оставя се да подейства 15- 20 минути и се плакне. Прави се 2-3 пъти седмично.

2. Маска от банан и зехтин
Има свойството да хидратира и да възстановява косъма.
Съставки:
– 1 зрял банан
– 2 лъжици зехтин
Бананът се намачка с вилица, докато стане на пюре. Смесва се със зехтина и се нанася върху влажна коса. Покрива се цялата и се оставя да действа 40 минути. Плакне се с шампоан. Прави се 2-3 пъти седмично.

maska-za-kosa-banan-2

3. Маска от жълтък и бадемово масло
Помага за възстановяване на изгорялата и изтощена коса. Регулира рН на скалпа. Прави косъма еластичен, здрав и блестящ.
Съставки:
– 2 жълтъка
– 3 лъжици бадемово масло
Жълтъците се разбиват в съд. После им се добавя бадемовото масло. Навлажнява се косата и продуктът се нанася от скалпа към краищата. Оставя се да действа 30 минути и се плакне. Повтаря се веднъж седмично.

4. Маска от авокадо и кокосово масло
Комбинацията е богата на есенциални мастни киселини и витамин Е. И двете съставки възстановяват увредената коса, прекомерната сухота и косопада.
Съставки:
– ½ авокадо
– 2 лъжици органично кокосово масло
Намачква се меката част на авокадото и се комбинира с кокосово масло. Косата се разделя на няколко кичура. Сместа се нанася от корените към върховете. Оставя се да действа 30 минути и се плакне с вода. Използва се 2-3 пъти седмично.

18. май 2017 10:31:29 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар