3 природни рецепти срещу косопад и оплешивяване | Косопад

3 природни рецепти срещу косопад и оплешивяване

opleshivqvane-recepti

Природни средства за третиране на оплешивяване и подпомагане на растежа на косата са все растения, които лесно можем да си набавим или дори ги имаме у дома: розмарин, салвия, гинко, женско биле и пр. Те възстановяват скалпа и стимулират растежа на косата.

За да успеем да се справим с оплешивяването и да подобрим здравето на косата, трябва да увеличим кръвообращението в скалпа. Растения като американската палма- джудже и коприва балансират мъжките хормони и това се отразява върху процеса на оплешивяване.

Аминокиселините също са много важни при битката с оплешивяването поддържане на косата здрава. Отлични растителни източници на мастни киселини са рибеното масло, лененото масло, маслото от орехи и пр.

Сусамови семки срещу косопад и оплешивяване

Това е аюрведа рецепта срещу косопад. Можете да добавяте сусамовите семки във всеки вид ястие. Може да използвате сусамовото масло върху косата си. Шепа сусамови семки ви осигуряват добра доза калций, магнезий и цинк – все минерали, които са много важни за косата, а също за ноктите и костите.

susam

Чесънът помага срещу косопад

Също като лука, съдържа големи количества сяра. Затова се използва в народната медицина, за да стимулира растежа на косата.

Ето как да използваме чесъна:

– Намачкайте няколко скилидки
– Добавете малко кокосово масло и сложете да ври няколко минути
– Оставете да изстине и после направете масаж на скалпа.
– Правете го два пъти седмично

Кокосът помага при оплешивяване

Кокосът притежава различни свойства, които са полезни за косата. Не само помага за растежа на косата и срещу оплешивяването, но и подхранва косата. Кокосът съдържа есенциални мастни киселини, минерали и протеини, които намаляват късането на косата. Кокосът е богат на калий и желязо. Можете да използвате кокосовото олио или кокосовото мляко като средство срещу косопада.

Как да използваме кокосът за третирате на оплешивяването:

– Загрейте малко кокосово масло и масажирайте от корена към връхчетата.
– Измийте след час

18. май 2015 12:54:39 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | 1 621 коментара