9 причини за косопад

kosopad-chetka

Косопадът е нормален процес, който е част от цикъла на растеж на косата и е необходим за производството на здрава коса. Обикновено косата пада най- много при ресане, къпане или подсушаване. Но ако забележите, че губите повече коса от обикновено, причината може да е друга.

ЕТО НЯКОИ ОТ ЧЕСТИТЕ ПРИЧИНИ ЗА КОСОПАД:

Липса на протеини: Ако не приемате достатъчно протеини, растежът на косата спира. Затова, не пропускайте да го правите. Най- известните варианти са яйца, млечни продукти, пилешко месо, риба. А ако сте вегетарианец, има и много растителни варианти, като бобовите култури, например.

Състояние на кожата: За да е здрава косата ни, и скалпът ни трябва да е здрав. Пърхотът, гъбичните инфекции и псориазисът засягат растежа на косата.

Телогенен ефлувиум: Известен още като косопад, причинен от травма или стрес. Също след раждане, операция, загуба на тегло или други стресиращи обстоятелства. Цикълът на косата ви бързо се променя и от фаза на покой бързо минава към фазата на опадане.

kosopad-anemiya

Заболяване на щитовидната жлеза: Хипотиреоидизмът или заболяването на щитовидната жлеза се появява, когато не се произвежда достатъчно хормон, което води до напълняване, депресия, преумора, косопад, и пр.

Автоимунни заболявания: Например, лупус или алопеция ареата засягат тялото по различни начини. И при двете заболявания косопадът е разпространен.

Прекалявате с третирането с химически вещества: Топлината и химическите продукти увреждат косата. Колкото по- рязко променяме цвета на косата си, толкова по- силни химикали използваме. Също е добре да използваме сешоара и пресата на по- ниски температури.

Анемия: Дефицитът на желязо се проявява, когато не консумираме достатъчно от минерала.

Синдром на поликистозният яйчник: Хормоналният дисбаланс, създаден от яйчниците, води до производство на много мъжки хормони. Също води до косопад и редица други странични ефекти.

11. май 2015 12:45:32 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 42 коментара