2 рецепти с джинджифил за косата | Косопад

2 рецепти с джинджифил за косата

Джинджифилът се приема от векове като едно от чудесата на природата. Освен че е много вкусна подправка, има дълъг списък от приложения в народната медицина. Използва се от гадене до сърдечно- съдови заболявания. Джинджифилът се използва и при различни проблеми, свързани с косата:

djindjifil

Джинджифил срещу косопад.
Мъжете обикновено започват да губят косата си, колкото повече остаряват. Подправката стимулира кръвообращението на скалпа, подобрява кръвоснабдяването на космените фоликули и така възстановява растежа на djindjifil-kosaкосата.
Начин на приготвяне: Трябва ви 1 с.л. настърган корен от джинджифил. Смесете с 1 с.л. масло от жожоба и зехтин.
Нанесете сместа на кожата на главата, масажирайте с кръгообразни движения, за да стимулирате кръвообращението. После оставете да подейства 30 минути. Трябва да усетите затопляне на кожата. Отмийте сместа, може да използвате шампоан.

Джинджифил срещу пърхот.
Има антисептични свойства, които го превръщат в идеалната съставки срещу пърхот.
Начин на приготвяне: Смесете 2 с.л. пресен настърган джинджифил с 3 с.л. сусамово масло или зехтин и добавете малко лимонов сок.
Масажирайте със сместа скалпа и после оставете да подейства от 15 до 30 минути. Използвайте поне 3 пъти в седмицата, докато изчезне пърхота.

25. февруари 2014 17:07:20 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар