Сок от зеленчуци срещу косопад | Косопад

Сок от зеленчуци срещу косопад

Моркови, червено цвекло и ябълка са съставки, с които да си направите сок, който ще ви помогне да спрете косопада.

С идването на пролетта или есента, мъже и жени започват масово да се притесняват за количеството коса по възглавницата, гребена, душа и др. Въпреки че това е естествен процес от капилярния цикъл, може да бъде победен от също натурални съставки, които да заздравят корена на косъма и да направят косата ви брилянтна.

сок

Съставки за сока срещу косопад:

– 2 моркова
– Половин прясно червено цвекло
– 1 ябълка

Начин на приготвяне:

Обелете морковите, измийте цвеклото и почистете отвътре ябълката. Нарежете всичките съставки на парчета и ги сложете в сокоизтисвачката.

Пийте сока всеки ден. Може да го приемате преди хранене, като следобедна закуска или като сутрешна закуска, на гладно. сок1Така ще започвате деня с много енергия.

Освен това, тази напитка, която е много богата на желязо и витамини В, подобрява състоянието на хора с анемия и намалява нивата на стреса – две състояния, които също водят до косопад. Морковът, който е богат на бетакаротени, ще направи кожата ви красива и е особено полезен, когато се излагате на силно слънце.

Добре е освен сока, да си правите масажи на главата, които също помагат за спирането или поне намаляването на косопада, както и за енергизирането на косата.

12. декември 2013 18:09:34 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар