Плодови рецепти при косопад | Косопад

Рецепти с плодове срещу косопад

плодове и косопад

Плодовете премахват косопада

Плодовете и билките са сред нашите най – силни помощници срещу косопад. Те не само снабдяват с огромни количества даващи сила вещества, но и имат удивителен козметичен ефект за всички части на тялото, включително и косата.

В случаите на косопад могат да се прилагат във формата на маски или вътрешно. Предлагаме ви кратко описание на някои изключително полезни екологични продукти, които имат невероятен положителен ефект върху изтощената коса.

Шипки

Чаят от шипки е уникално природно средство за набавяне на витамини. В случаите на предизвикан от авитаминоза косопад те могат да са от изключителна полза и да се окажат достатъчни, за да се справим с проблема. Много учени ги определят като естествен склад за витамини и плодът съдържа в себе си огромни количества провитамин А, витамин С, В1 и В2, РР, К. Шипката няма аналог в света на растенията!

Грейпфрут

Този екзотичен горчиво – кисел плод също е неповторим заради лечебните си свойства. Сокът от грейпфрут е много полезен при косопад, може да се използва за външно нанасяне или за консумация. Външното третиране е лесно – просто изстискайте сока на един плод и го нанесете върху скалпа. Изплакнете след 5 – 10 минути с хладка вода.

плодове срещу косопад

Плодовете са силно анти косопад средство

Лимон

Богатото съдържание на витамин С в лимоните забавя процесите на стареене на човешкото тяло. Жълтите плодове са от изключителна полза и при косопад, особено когато се използват за храна в комбинация с мед и орехи. Полученият продукт подсилва сърцето и води до пречистване на кръвта, което спомага и за доброто състояние на косата.

Когато възнамерявате да третирате външно с лимон обаче трябва да сте по – внимателни. При чувствителна кожа лимонът е в състояние да предизвика раздразнение и да причини не толкова приятни усещания. Поради това, първия път намажете с прясно обелена кора малък участък от главата и изчакайте. Ако мястото се зачерви и засърби, следващия път просто изстискайте сока и го разредете наполовина с вода. След това натрийте кожата и изплакнете след десет минути.

Грозде

Гроздето и един от най – мощните продукти срещу косопад. Това се дължи не само на богатото съдържание на витамини в неговия състав, но и на лесно усвояемите захари (фруктоза и глюкоза), които бързо навлизат в кръвта и действат като естествен допинг. Гроздето укрепва косата, ноктите, кръвоносните съдове, нервната система и има изключително благотворно влияние за зрението.

Повече за липсата на витамини и косопад тук.

грозде при косопад

Гроздето е невероятен продукт при косопад

08. април 2013 19:57:44 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар