Лесни и ефикасни рецепти срещу Косопад! Виж Тук: | Косопад

Лесни и ефикасни рецепти срещу Косопад! Виж Тук:

Косопадът е често срещано състояние и при мъжете, и при жените. Това е един от най- сериозните проблеми, които засягат косата. Причините за появата му могат да са различни.

Ето кои са най- ефективните природни средства, които помагат в борбата с косопада:

1. Сок от лук. Изцежда се достатъчно сок от лук, така че да се намажат корените на косата. Изчаква се 30 минути, след което се изплаква. Може да се прилага в рамките на три месеца, всеки ден.

2. Белтък. Разбиваме четири белтъка в съд и нанасяме върху скалпа. Оставяме да престои 30 минути и изплакваме със студена вода. Прилага се четири пъти седмично в рамките на 2 месеца.

3. Зеле. Варят се листа от зеле. След като омекнат, се натъркват корените на косата. Изчакваме да изсъхне и измиваме обилно с топла вода. Прилага се три пъти седмично.

4. Алое вера. Разрязваме листо хоризонтално и с вътрешната част натъркваме корените на косата. Изчакваме да изсъхне и плакнем със студена вода. Трябва да се прави всеки ден, в продължение на месец.

Храненето също е от голямо значение за състоянието на косата. За да й осигуряваме всички необходими витамини, минерали и други вещества, трябва да се храним здравословно и балансирано, без да изключваме нито една хранителна група от менюто. В ежедневното ни меню трябва да присъстват достатъчно плодове и зеленчуци, които ни осигуряват основните витамини и минерали. Също така, редовно трябва да се консумира риба и месо, които осигуряват ценни минерали и протеини за растежа на косъма.

11. февруари 2019 13:56:00 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар