Съвети как да подсилим растежа на косата | Косопад

Съвети как да подсилим растежа на косата

kosa

Има различни типове коса, с различна дебелина и ритъм на растеж. Но ако напоследък усещате, че косата ви не расте и е загубила жизнеността си, можете да й помогнете, като следвате съветите, които ще ви предложим по- долу. И в този случай, храненето и навиците са от първостепенна важност за разрешаването на проблема.

Хидратация
Пиенето на достатъчно количество вода е важно не само за здравето като цяло, но и за растежа на косата. 90% от организма ни се състои от вода. Затова, за да го поддържаме в оптимална форма, ежедневно трябва да си набавяме достатъчно количество. Носете в себе си винаги малка бутилка вода и пийте по няколко глътки, дори когато не усещате жажда. Течности можем да си набавяме също и от пресните плодове и зеленчуци.

Здравословни навици
Здравословният начин на живот влияе директно върху растежа на косата, също на силата и здравината й. Балансираното хранене е изключително важно за косата, както двигателната активност и почивката. Когато не се грижим за тялото си, както трябва, за да пести енергия, може да забави растежа на косъма.

kosa-maska-6

Масажи
Добър начин да подобрим кръвообращението на скалпа и да подсилим косата е като си правим масажи, поне веднъж седмично. Може да подсилим действието като използваме някое етерично масло или олио, например, зехтин, жожоба или от кокос. По този начин ще хидратираме косъма и да подхраним допълнително. Добре е да се прави веднъж седмично, вечер, преди лягане, тъй като ще ни успокои и ще помогне да заспим по- бързо.

Грижа и превенция
За да предпазим косата си от екстремни процеси, като късане или падане, трябва целогодишно да внимаваме с грижите за нея. Добре е да се избягват силните бои, сешоара, пресата. Ако не можете да ги пропуснете, използвайте предпазни средства, които да намалят влиянието на високата температура върху косъма.

Освен това…
Добре е да не се прекалява с прически като плитки, конска опашка, кок и пр., защото забавят растежа на косата. Трябва да стои свободна и да диша максимално дълго време.
През лятото трябва да внимаваме с горещините. Да оставяме косата да диша, но и да я предпазваме от директно слънчево лъчение.

12. май 2017 10:37:18 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар