Признаци в състоянието на косата показващи влошено здраве | Косопад

Признаци в състоянието на косата показващи влошено здраве

косопад и болестиНе може да се отрече, че прическата винаги е била сред най – мощните аксесоари и важна част от външния вид. За много хора тя е символ на начина по който възприемат самите себе си и по който мислят, че ги възприемат околните. Като оставим настрана козметичния ефект, косата е и важен барометър за текущото здравословно състояние. Появата на болести като проблеми с щитовидната жлеза, анемия, хормонален дисбаланс и много други, могат да бъдат открити чрез диагностика на косъма.

Това се дължи на факта, че нашата коса реагира изключително бързо на промените в тялото. Тя се храни чрез кръвта и всяка промяна в състава оказва своето влияние. В такива случаи появата на косопад не е нищо повече освен бедствен сигнал за проблеми. Когато причините бъдат отстранени, косъмът също се връща към своя нормален живот.

Проблемите с натрапчивия косопад в никакъв случай не могат да бъдат пренеблегнати. В случай, че забележите прекомерно окапване, изсушаване на космите и скалпа, както и ненадейно появил се пърхот, задължително потърсете лекарска помощ. Проучвания в световен мащаб доказаха връзката между проблеми на щитовидната жлеза и състояние на косопад. Може да се стигне до оплешивяване дори и по време на вирусна треска.

Други нарушения причиняващи косопад са могат да бъдат рак, сърдечни проблеми, психически разстройства, анемия, поликистозни яйчници, автоимунни състояния, тения, ангина, гъбична инфекция, бъбречна недостатъчност и много други.

Хранителният дефицит също е особено опасен за състоянието на косата, особено когато се наблюдава системно недохранване, нарушения в приема на протеин, цинк, витамини и минерали. Не забравяйте, че косата е барометър, който показва състоянието на вашето здраве и много често тя е първият (или единствен) признак, че нещо с вас не е наред.

02. октомври 2013 21:33:06 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар