Как да помогнем на половинката си, ако оплешивява | Косопад

Как да помогнем на половинката си, ако оплешивява

„Скъпи, оплешивяваш“. Това със сигурност ще притесни всеки, които страда от обилен косопад. Дори да е изречена с неутрален или притеснителен тон, засяга самочувствието и става причина за тежки размисли.

opleshivqvane-pomosht

Да се коментира подобен проблем с половинката е доста сложно. Хората с косопад първи си дават сметка за ситуацията. Много често, думите на останалите ги карат да осъзнават, че и те забелязват. А това още повече увеличава проблема, някои го възприемат и като атака.

Как да реагираме, ако половинката ни е в подобна ситуация? Няма златно правило, защото всеки реагира по индивидуален начин.

Най- важното е да не драматизираме проблема. Оплешивяването е и удар срещу самочувствието. Ако започнем да истеризираме, само ще задълбочим кризата в самооценката на отсрещния. Трябва да пазим самочувствието му, защото липсата му причинява стрес, а той само увеличава косопада.

opleshivqvane

Трябва да създадем спокойна атмосфера, да изслушаме човек с проблема, да го изчакаме сам да го поиска. Обикновено хората с такъв проблем не се отпускат веднага да го коментират, но ако им вдъхнем увереност, по- лесно ще започнат да го правят. Само не трябва да ги пресираме.

Трябва да осъзнаем, че оплешивяването потиска половинката ни и му причинява голямо неудобство, затова трябва да сме тактични. Трябва така да предразположим половинката си, че сам да ни поиска съвет и да го насочим към специалист и пр.

Колкото по- рано се започне третирането на косопада, толкова по- големи шансове за успех имаме.

09. декември 2014 19:56:08 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар