Грешки, които допускаме при грижата на косата | Косопад

Грешки, които допускаме при грижата на косата

Косата е част от личността ни, боядисана или естествена, къдрава или права, къса или дълга, с кичури, бяла – някои хора редовно си сменят прическите, за да са винаги интересни, други не искат, защото се чувстват несигурни.

kosa-griji

Когато мислим как да се грижим за нея, отиваме в първия магазин за козметика и купуваме някакви продукти. Много често обаче се подлъгваме по марката или по свойствата на продукта и не избираме подходящия, което се отразява на косата ни. Има обаче и други навици, които могат да доведат до проблеми с косата.

1 . Миете си косата всеки ден. Независимо от това каква е кожата ви, миенето на косата всеки ден премахва мазнината , която защитава косъма, както и клетките, които работят за възстановяването й. Препоръчва се да я миете най- рано през ден, като си правите лек масаж.

2 . Използвате същия шампоан цяла година. Опитайте се да смените марката си шампоан поне през 3 месеца, за да избегнете натрупването на силикони в скалпа. Всеки продукт има различна формула, така че косата няма да свиква с едни и същи химикали, а ще може да си почива.

3 . Измивате с много гореща вода. Ако сте от хората, които се наслаждават на горещатаgreshki-kosa вода, внимавайте да не нараните кожата – горещата вода отваря порите на главата, а също и кутикулата на косъма, което го прави лесно чуплив.

4. Не използвате продукти за боядисана коса. Използвайте продукти, които подхранват дълбоко косата ви. Може да използвате и домашни рецепти, които да хидратират допълнително боядисаната ви коса.

5 . Използвате преса без защита. Високата температура, за да изправите косата си, уврежда връхчетата. Използвайте масло за защита.

Здравето на косата ни зависи също и от фактори като храненето и околната среда.

31. март 2014 11:50:03 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар