Екстеншъните водят до оплешивяване | Косопад

Екстеншъните водят до оплешивяване

ekstenshani-opasnost

Дългата и копринено- мека коса дълго време беше символ на женски сексапил. От векове в някои религии дори се препоръчва да се покрива, защото прекалено много привлича мъжкото внимание.

В търсене на съвършенството, десетки хиляди жени прекарват часове във фризьорския салон, като се опитват да се сдобият с външност, която природно не им е присъща – дълга коса чрез използване на екстеншъни.

Увеличава се обаче и броят на жените, които търсят помощ след продължителна употреба на екстеншъни. С 15% са се увеличили случаите, при които жени имат нужда от лечение, след като дълго време са били с удължители, заради косопад или оплешивяване.

viktoriq-bekam

Виктория Бекъм ги свали, защото започна да оплешивява

В някои държави дори лекари започват да търсят подкрепа за забраняване на носенето на екстеншъни, тъй като увреждат жестоко скалпа и косата на жената.

Прикрепването на чуждата коса към скалпа ни предизвиква вид алопеция или косопад, причинен от силно опъване. Т.е., косата пада от корена, а засегната зона оплешивява. Колкото повече отлагате лечението, толкова по- тежко става то.

Въпреки това, младите жени продължават масово да подражават на холивудските си идоли, които наложиха тази опасна мода. Много знаменитости дори пострадаха сериозно от екстеншъни като Виктория Бекъм, Бритни Спиърс, Наоми Кембъл, но те продължават да са все така популярни.

07. юни 2014 16:52:16 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар