Домашни средства против косопад | Косопад

Домашни средства против косопад

Въпреки напредването на технологиите, домашните рецепти срещу косопад си остават едни от най – сигурните средства за потушаване на проблема. Ето някои препоръчителни техники, които можете да използвате спокойно.

косопадТретиране с кокосово мляко

Кокосовото мляко е сред най – богатите източници на хранителни вещества за косата. Приготвя се много лесно. Счупете един кокосов орех, настържете или смелете ядката и извлечете сока. Течността се нанася с меки, масажиращи движения. Супер полезно за превенция на косопад.

Алое Вера

Сокът от Алое Вера е много ефективен срещу косопад. Извлеченият от растението чист гел се прилага директно върху скалпа и помага много при раздразнена, суха или инфектирана кожа. Има свойството да балансира нивата на киселинност. След като нанесете гела изчакайте да минат няколко часа и чак след това измийте само с хладка вода. Изпълнявайте поне по два пъти седмично.

Етерични масла

Редовното масажиране на главата с етерични масла по няколко минути на ден, ще доведе до стимулиране притока на кръв към скалпа. Препоръчителни са маслата от: кокос, жожоба, бадем и лавандула. Някои от тях помагат и за контрол върху пърхота.

Амла

Сварете шепа сушена Амла в кокосово масло, докато стане черно на цвят. Когато изстине масажирайте скалпа всеки ден. Това е един от най – ефективните лекове срещу косопад. Оставете да престои десетина минути и след това измийте главата.

Мислете за здравето

Нездравословният начин на живот, яденето на вредни храни и всички останали нездравословни навици водят до косопад, поради завишаване нивата на токсините в организма. Така че не ви остава нищо друго, освен да се промените изцяло. Също така пийте много вода, тъй като тя подхранва косата и хидратира.

28. септември 2013 12:47:39 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар