5 натурални масла за увредена коса | Косопад

5 натурални масла за увредена коса

Един от начините да съживите увредената коса е като използвате натурални масла. Така косата ви от суха, безжизнена и трудна за поддържане, ще стане блестяща, мека и лесна за ресане. Вижте кое масло е най- подходящо за вас:

kosa-dieta

Арганово масло. Това мароканско масло е доста популярно, най- вече, защото е много подходящо за грижата на увредената коса. Богато е на витамини В, Е и мастни киселини, които ще помогнат за защитата и възстановяването на косата.

Кокосово масло. Много е полезно за косата: богато е на мазнини, които помагат за възстановяването, но и намаляват пърхота, предпазва от късане и почиства в дълбочина косата от химикалите, които се съдържат в продуктите.

Зехтин. Богат е на мононенаситени мазнини, много полезни за косата, кожата и ноктите. Съдържа много витамин Е, необходим за блестяща и здрава коса.

zehtin

Масло от авокадо. Също богато на мононенаситени мазнини и витамин Е, освен това има и приятен аромат.

Масло от ленено семе. Може да се приема орално или да се нанася върху косата. Обикновено се използва като съставка в подхранващите маски. Омега- 3 мазнините му възстановяват косата, правят я по- силна и по- бляскава.

17. август 2014 19:24:42 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар