5 храни, които ще променят косата ви завинаги | Косопад

5 храни, които ще променят косата ви завинаги

Веществата в някои храни помагат косата да стане по- здрава и красива. Освен това я предпазват при смяната на сезоните, когато най- често има косопад.

храни

Косата ви може да е много по- красива, ако обърнете внимание на някои аспекти от храненето ви. Храните, които ще заздравят, подобрят и разкрасят косата ви са:

Орехи. Ефикасно средство срещу косопад. Богати са на масла, които помагат за еластичността и растежа на косата. Ако в тялото ви няма достатъчно масла, косата става чуплива и започва да се къса. Разбира се, не прекалявайте с орехите, защото може да постигнете обратен ефект – повяхване на косата.

Спанак. Дефицитът на желязо е втората причина за косопад и най- лесната за поправяне. Спанакът е богат на минералихрани1 като желязо, бетакаротен и витамин С, които поддържат фоликулите на косата здрави , както и доброта кръвообращение на скалпа.

Бяла риба. Храните, богати на магнезий, помагат за растежа на косата, а дефицитът му е сред честите причини за косопад. Риба като камбалата и други с бяло месо са богати на този минерал.

Моркови. Богати са на бетакаротен, който помага на тялото да синтезира витамин А, който заздравява скалпа.

Кисело мляко. Повечето рецепти за подхранване на косата включват киселото мляко, и това не е случайно. Този продукт има много добър ефект върху здравето ви, което се отразява и конкретно на косата.

25. януари 2014 12:52:58 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар