Косопад – ефективни методи за домашно лечение | Косопад

3 ефективни метода за домашно лечение на косопад

косопад - рецепти

Косопад – домашни маски и рецепти

Косата е сред основните фактори, отговарящи за самочувствието и доброто настроение. Забързаният начин на живот, стресът, неправилното хранене и прекалените козметични процедури обаче рушат нашата естествена корона и повече от половината население на планетата страда от косопад.

Мъжете и жените от целия свят се борят с косопад и изтощена коса, но малко от тях се обръщат за помощ към природата. Вместо да поправят грешките си, те продължават да вървят по грешния път и да разсипват косата си.

Всички тези фактори в крайна сметка предизвикват косопад, правейки косата суха и чуплива. Но стига да се огледате ще разберете, че всеки проблем си има решение само на една ръка разстояние. Лесно начало може да дадем в собствения си дом, правейки косата лъскава и гъста.

Препоръчително домашно третиране срещу косопад

Масаж анти косопад

Не се оправдавайте с умората от работния ден. Не е толкова трудно да вземете малко етерични масла или в краен случай зехтин, за да направите страхотен масаж срещу косопад. Препоръчва се маслото да се загрее съвсем леко преди третиране.

Самият масаж срещу косопад трябва да протече в продължение на не повече от 10 минути, като през това време масажирайте скалпа с нежни и меки движения. След това увийте главата в предварително затоплена хавлиена кърпа и останете така около половин час. Това ще осигури достатъчно време на маслото да проникне в кожата, ще намали дехидратацията и изтъняването на косъма.

Третирате с кокосово мляко при косопад

Кокосовото мляко е богато на полезни растителни вещества, подхранващи тъканите на скалпа в дълбочина. Добре е към кокосовото мляко да прибавите и няколко капки от любимото етерично масло и мъничко пресен лимонов сок. След това масажирайте косата в продължение на няколко минути. Тази проста процедура не само спомага спирането на косопад, но и подхранва корените.

Натурален гел от Алое Вера

Чистият гел от Алое Вера е изключително супер средство срещу косопад. Достатъчно е да си осигурите екстракт от Алое Вера и да го втриете в кожата на главата. Продължете да третирате така няколко седмици и ще забележите неподозирани резултати.

kosopad-aloe-vera

Aloe vera pri kosopad

08. юли 2013 11:27:28 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар