5 храни срещу косопад | Косопад

Полезни храни при косопад

Хранене при косопад

Хранене при косопад

Начинът на живот и в частност храненето, са едни от определящите фактори за появата на косопад. Хроничната преумора, стресът и не на последно място вредната храна, лишават косата от необходимите вещества и в крайна сметка тя оредява.

Предлагаме на вашето внимание пет полезни храни, които са полезни не само срещу косопад, но и за цялостна кондиция.

Лук

Въпреки не много приятната си миризма, лукът е небесен подарък и силно оръжие срещу косопад. В него се съдържат огромно количество флавоноиди, които са сред най – силните естествени антиоксиданти. Високото съдържание на минерали в този зеленчук оказват директно положително влияние върху състоянието на косата.

Спанак

В спанака има голямо количество от антиоксиданта лутеин, който спомага срещу окисляването на холестерола и по този начин помага за бързото възстановяване на клетките. Редовната консумация е задължителна при косопад, спомага много и за борба със сърдечносъдовите заболявания.

косопад и хранене

Океанска риба при косопад

Лютиви чушки и пипер

В народната медицина са известни много рецепти с люти чушки и приготвени от тях продукти, срещу косопад и други болести. Основният ефект при тях се дължи на веществото капсаицин, което придава лютивия вкус на този зеленчук, загрява цялото тяло и по този начин спомага кръвообращението. Съществуват и някои сортове чушлета, които не са лютиви, но също могат да бъдат полезни. Те съдържат в себе си нелютивата разновидност на капсаицина, известна под името дихидрокапдиат.

Морска риба

Редовната консумация на океански риби снабдява тялото с достатъчно количество протеини и полезни омега 3 мазнини. Те са изключително необходими за правилния растеж на косата и ежедневният прием на тези продукти я правят здрава, силна и лъскава, предпазвайки я от косопад.

Къри

Тази екзотична подправка е богата на антиоксиданти, които предпазват артериите и клетките от увреждане. Това от своя страна води до по – добра работа на сърдечносъдовата система и спомага в борбата срещу косопад.

25. април 2013 18:18:35 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар