Екстравагантните прически предизвикват косопад | Косопад

Д-р Иван Благоев: Прическата може да причини косопад

Любопитно за косопада – екстравагантната прическа вреди

екстравагантни прически и косопад

Екстравагантните прически предизвикват косопад

В желанието си да бъде красива и модерна, всяка една жена доста често експериментира с външния си вид и прави екстравагантни прически. Поради тази причина въпросът възможно ли е фризурата да причини косопад е от особена важност и ние потърсихме мнението на някои от водещите специалисти в България.

Лекарите са категорични, че краткият и ясен отговор е „да”. Има някои прически, които определено увреждат и се превръщат в причина за появата на силен косопад. Такива случаи се наблюдават при стегнати плитки, висока опашка и силно опъната назад коса.

екстравагантни прически и косопад

Прически и косопад

Дерматологът д-р Иван Благоев обясни, че прекаленото стягане на косата я изтощава и комите не могат да се задържат върху скалпа. Ако прекалявате с подобни процедури диагнозата става постоянна и се превръща в хроничен косопад.

Единственото решение срещу косопад в този случай е да си правите прическа, която не стяга и опъва толкова силно косата. Благотворен ефект има и ежедневното разресване с гребен или четка от естествен материал, което стимулира кръвообращението и подхранва косата. Полезно е всяка сутрин след ставане да се прави масаж на главата.

„Наистина може да звучи малко странно, но някои прически предизвикват косопад, особено ако често се боядисвате. Не пропускайте всеки ден да се разресвате с гребен от естествен материал. Препоръчително е да правите и лек масаж на скалпа, за който са достатъчни една – две минути. Ако все пак желаете да изглеждате специални, не прекалявайте с екстравагантните прически и ги правете най – много по два пъти в месеца”, съветва д-р Благоев.

Екстравагантните прически в българския шоубизнес:

28. март 2013 09:51:39 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар