Рициново масло при косопад | Косопад

Рициново масло при косопад

Косопадът е явление, което засяга както мъжете, така и жените, в определен етап от живота си. Въпреки това, е важно да се реагира веднага. Може да се дължи на различни причини.

ricinovo-maslo-1

 Ако търсите разрешение на проблема, и искате  косата ви ще е здрава и блестяща, рициновото масло е добър вариант. Това е гъсто масло, извлечено от семето на рицина. Богато е на омега- 9 и витамини. Помага за различни проблеми, сред които и косопада.

 Ако искате да стимулирате растежа на косата, суровото и необработено рициново масло, е подходящо. Счита се, че рафинираното масло губи доста от свойствата си.

 УПОТРЕБА НА РИЦИНОВОТО МАСЛО ЗА КОСАТА

 Лесно е за употреба. Сложете малко масло на дланта си и сложете на косата, масажирайте от корена до връхчетата. Не използвайте много масло, защото трудно се измива.

 Оставете да действа на косата 15- 20 минути преди да измиете с хладка вода и шампоан. Може да го слагате и преди ricinovo-masloлягане и оставете да действа през нощта. Измивате на сутринта. Увийте с кърпа, за да не изцапате леглото.

 Може да смесите рициновото масло с други масла, подходящи за косата, като това от мента, например, за да получите още по- добри резултати.

 Рициновото масло може да е трудно за премахване от косата. Използвайте шампоан 2 пъти. После използвайте и балсам.

 СВОЙСТВА НА РИЦИНОВОТО МАСЛО

 Съдържа много витамини, полезни за здравето на косата. Помага за растежа, стимулира скалпа, както и кръвообращението. Подхранва и възстановява  косата.

 

03. февруари 2014 21:53:09 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар