Рецепти с алкохол срещу косопад

Повечето хора имат в дома си някакъв алкохол. Освен като напитка обаче, той се използва и в народната медицина. Не е много известен факта, че алкохолът, съчетан с някои други съставки, може да помогне за спиране на косопада.

tinktura-kosa

Съчетанието от алкохол и друго вещество, се нарича тинктура. За приготвянето на такава смес, не е необходимо да купувате скъп алкохол. Ето няколко рецепти за тинктури срещу косопад :

Бирата, например, е много полезна за косата. Съдържанието на малц и хмел защитава косата, възстановява я и я прави по- здрава. Освен това, захарите и витамин В правят косата блестяща и запечатва кутикулата.

ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ СРЕЩУ КОСОПАД

Тинктура от ром и лук

Натрошете лука и го сложете в 250 мл ром. Оставете да кисне на стайна температура един ден. Изцедете и нанесете сtinktura масаж на кожата на главата. Правете го всеки ден в продължение на месец.

Тинктура от жълтък и бира

Добър начин за спиране на косопада е да подхраните хубаво косата. Смесете 3 жълтъка с 250 грама бира и нанесете на скалпа с масажи към 3 минути. Оставете да престои 30 минути. Повтаряйте веднъж седмично в продължение на 3 месеца.

Тинктура с коприва

Копривата е едно от най- подходящите растения за спиране на косопада. Сложете 2 шепи коприва да киснат в 1 литър алкохол на 90 градуса за една седмица. Търкайте кожата на главата с тинктурата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.