Как да се предпазите от косопад

Косопадът при жените е все по- често срещан проблем. В световен мащаб дори, много повече представителки на нежния пол страдат от загуба на косата, отколкото мъжете. А последиците са доста неприятни.

kosopad-prichini

Косопадът причинява проблеми със самочувствието, при някои хора дори се стига до депресия. Много жени преустановяват социалния си живот или прикриват проблема като носят постоянно шапки, защото ги е срам.

Затова ще ви запознаем с причините и някои от решенията срещу косопад. За да се справите с проблема, трябва да сте добре запознати с него.

Причини. Много са. При жените най- честите причини за косопад са хормоните (бременност, менопауза, след раждане). Също така косата може да капе от стрес или от здравословни проблеми като анемия. Бърза промяна в теглото също може да доведе до косопад. Също и някои лекарства.

Как да се справим с проблема. Въпреки че при всеки човек е индивидуално, има някои неща, които можете да правите, за да предотвратите косопада или да стимулирате растежа на косата.

Масажи. Масажирането на кожата на главата стимулира растежа на косата и предпазва от косопад, защото стимулира kosa-padaneфоликулите, за да може косата да расте здрава.

Подходящ шампоан. Понякога това може да е частично или пълно решение на проблема. Ако шампоанът ви причинява алергия или има някаква химическа съставка, която не ви е понасяла, би могло да е причината за косопада.

Прическа. Ако решете косата си внимателно и я носите пусната, ще пада по- малко. Стегната конска опашка не е добро решение, ако имате косопад.

Възглавница. Използвайте калъфки, които не са от памук, тъй като оплита косата, докато спите и тя пада.

13. февруари 2014 19:21:15 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар